Доступність посилання

ТОП новини

Депутатські мандати на останніх виборах в ОТГ здобули представники 16 партій – КВУ


Представники 16 партій здобули депутатські мандати на виборах до рад в міських об’єднаних громадах, які відбулися 30 квітня. Про це йдеться в повідомленні Комітету виборців України на сторінці у Facebook.

«За партійними списками на виборах в ОТГ переміг «Наш край»: 42 представники партії стали депутатами (17,4% від загальної кількості). На другому місці – «Опозиційний блок» (37 депутатів, 15,3%), на третьому – БПП «Солідарність» (25 депутатів, 10,3% – вище місце через представленість у більшій кількості рад)», – йдеться в повідомленні.

За даними КВУ, від партій «Відродження» та «Радикальна партія» також були обрані 25 і 23 депутати відповідно.

Всього за партійними списками вибори відбулись у 9 міських громадах шести областей. Загалом обиралися 242 депутати, додали у комітеті.

30 квітня жителі об’єднаних територіальних громад у 19 областях України обирали депутатів і голів своїх громад.

Протягом 2016 року в Україні відбулися вибори у понад 200 об’єднаних територіальних громадах – сільських, селищних і міських (останні – 18 грудня). Минулого року перші місцеві вибори провели понад півтори сотні громад. Таким чином, відбувається процес децентралізації, що передбачає скасування районного поділу в країні. В кожній області передбачається створення 4-6 повітів, які у свою чергу, діляться на територіальні громади.

XS
SM
MD
LG