Доступність посилання

ТОП новини

Ле Пен звинуватили у плагіаті виступу Фійона


Марін Ле Пен
Марін Ле Пен

Кандидата в президенти Франції від ультраправих Марін Ле Пен звинуватили в плагіаті промови її суперника у першому турі виборів Франсуа Фійона.

Критики Ле Пен заявляють, що в своєму виступі 1 травня вона майже дослівно повторила уривки з квітневого звернення Фійона до прихильників.

У штабі Ле Пен відкинули звинувачення і заявили, що їх кандидат «віддала належне» Фійонові, прихильники якого нібито «оцінили посилання».

На схожість виступів звернули увагу користувачі соціальних мереж і журналісти. В інтернеті з’явився ролик, з якого видно, що слова політиків значною мірою збігаються.

Ле Пен у своїй промові про місце Франції в Західній Європі повторила міркування Фійона про морські кордони країни і популярність французької мови за кордоном, назвала Італію «сестрою» і підкріпила свої слова цитатами французьких політиків і письменників, які вже використовував її суперник. У «Національному фронті» наполягають, що це була «цитата з натяком».

7 травня у Франції відбудеться другий тур президентської виборів. Суперником Ле Пен буде колишній міністр економіки Еммануель Макрон. Згідно з даними опитувань, він випереджає Ле Пен на 20 відсотків. Консерватор Фійон, який вибув з президентської гонки в першому турі, закликав своїх прихильників підтримати центриста Макрона.

XS
SM
MD
LG