Доступність посилання

ТОП новини

Трамп і Путін обговорили небезпеку на Корейському півострові – Кремль


Дональд Трамп (Л) і Володимир Путін (комбіноване фото)
Дональд Трамп (Л) і Володимир Путін (комбіноване фото)

У Кремлі повідомляють, що президенти Росії Володимир Путін і США Дональд Трамп під час телефонної розмови 2 травня обговорили небезпечну ситуацію на Корейському півострові.

У повідомленні мовиться, що Путін закликав до стриманості і зниження рівня напруженості. Сторони домовилися налагодити спільну роботу, орієнтовану на дипломатичне рішення щодо врегулювання проблеми, зазначають у Кремлі.

«Під час обговорення інших міжнародних проблем акцент був зроблений на перспективі координації дій Росії і США у боротьбі з міжнародним тероризмом у контексті сирійського кризи», – мовиться у повідомленні.

Путін і Трамп висловилися за продовження телефонних контактів, а також на користь особистої зустрічі у рамках саміту «Групи двадцяти», який 7-8 липня проходитиме у Гамбурзі, зазначили у Кремлі.

Американська сторона наразі про підсумки цієї телефонної розмови не повідомляла.

Раніше у Білому домі повідомили, що президенти США та Росії, ймовірно, обговорять громадянську війну у Сирії, де Москва підтримує уряд президента Башара аль-Асада, а Сполучені Штати – повстанців, які намагаються повалити його режим.

Трамп говорив з Путіним кілька разів з моменту свого обрання президентом, зокрема і минулого місяця після нападу у метро Санкт-Петербурга.

XS
SM
MD
LG