Доступність посилання

ТОП новини

Суд в анексованому Криму залишив під вартою трьох фігурантів справи «українських диверсантів»


Один із затриманих у справі Дмитро Штибліков
Один із затриманих у справі Дмитро Штибліков

Київський районний суд анексованого Сімферополя продовжив арешт затриманим у справі «українських диверсантів» Володимиру Дудці, Дмитру Штиблікову і Олексію Бессарабову на 2 місяці, до 8 липня. Про це повідомила «Кримська правозахисна група» на сторінці у Facebook.

«Постанови про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою севастопольцям 2 травня 2017 року винесла «суддя» Ольга Кузнєцова. Як стало відомо Кримській правозахисній групі, засідання проходили в маленькому залі суду, розрахованому на 5–6 присутніх», – мовиться в повідомленні.

9 листопада 2016 року у Севастополі затримали українців Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку. У ФСБ Росії заявили, що вони були членами «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Їх звинуватили в плануванні диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення Криму.

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі «Номос». Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ. У свою чергу, у штабі АТО заявляли, що колишні українські військові, які зараз живуть у Криму, можуть стати «потенційними жертвами російських спецслужб».

XS
SM
MD
LG