Доступність посилання

ТОП новини

Стець: Міністерство інформполітики ініціюватиме обов’язкове страхування для журналістів


Юрій Стець
Юрій Стець

Міністерство інформаційної політики України невдовзі ініціює зміни до законодавства в частині страхування діяльності журналістів. Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook з посиланням на профільного міністра Юрія Стеця.

«Зважаючи на кричущі для сучасного світу випадки безкарності та турбуючись про безпеку журналістів, невдовзі МІП ініціює зміни до законодавства в частині страхування. Тему порушимо разом із Радою Європи та НСЖУ, медійниками та страховиками», – повідомив Стець.

За його словами, запровадження обов’язкового страхування для медійників дасть додаткові гарантії для їх професійної діяльності.

«Закликаю світову спільноту звернути увагу на наших політичних в’язнів-журналістів. Без підтримки міжнародних організацій, думок лідерів європейських держав швидкого визволення не досягнути», – звернувся Стець, вказуючи справи Миколи Семени та Романа Сущенка як приклади порушення прав журналістів «на професію та свободу слова з боку Росії».

Сьогодні в окупованому Криму продовжиться судовий процес над журналістом, автором Радіо Свобода Миколою Семеною, якого ФСБ звинувачує у закликах до порушення територіальної цілісності Росії, а сам він наполягає, що реалізовував у своїх матеріалах право на «вільне вираження думки». Семена не може покинути Крим, хоча неодноразово стверджував, що потребує лікування за його межами.

До кінця червня у Москві продовжено арешт ще одному українському журналістові Роману Сущенку, проти нього російські слідчі порушили справу за статтею «шпигунство». Сущенко всі звинувачення відкидає.

3 травня відзначають Всесвітній день свободи преси.

XS
SM
MD
LG