Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України вимагає від Росії припинити переслідування журналістів у Криму


Кримський журналіст Микола Семена, якого влада анексованого Росією Криму звинувачує в закликах до сепаратизму, Сімферополь, 3 травня 2017 року
Кримський журналіст Микола Семена, якого влада анексованого Росією Криму звинувачує в закликах до сепаратизму, Сімферополь, 3 травня 2017 року

У Всесвітній день свободи преси Міністерство закордонних справ України закликає російську владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, і зокрема автора Радіо Свобода Миколу Семену, обвинуваченого у закликах до сепаратизму.

«Судилище у справі журналіста Семени триває в День свободи преси! Вимагаємо припинити переслідування журналістів в окупованому Криму», – написала речниця МЗС Мар’яна Беца у Twitter.

У підконтрольному Кремлю Залізничному суді Сімферополя 3 травня продовжилося чергове судове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени, якого російська влада звинувачує у закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Якщо Семену засудять, йому загрожує до п’яти років тюремного ув’язнення.

Влада, встановлена Кремлем у Криму, звинувачує Семену в тому, що в одній з його статей міститься заклик до порушення територіальної цілісності Росії. Семена наполягає, що не винуватий, стверджуючи, що статус Криму був і залишається спірним, і що він має право відкрито висловлювати свою думку.

Сполучені Штати, Європейський союз, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та міжнародні спостерігачі за ЗМІ висловили занепокоєння у зв’язку з судовим переслідуванням Семени. Активісти заявляють, що його судовий процес є частиною тиску Росії на незалежні засоби масової інформації та на інакомислення після захоплення Криму Москвою.

XS
SM
MD
LG