Доступність посилання

ТОП новини

Екс-радник Обами з нацбезпеки відмовилась свідчити в Сенаті щодо можливого втручання Росії у вибори


Сьюзен Райс
Сьюзен Райс

Колишній радник президента США Барак Обами з національної безпеки Сьюзен Райс відмовилася давати свідчення на слуханнях в Сенаті 8 травня щодо можливого втручання Росії у вибори 2016 року.

Адвокат Сьюзен Райс повідомила керівників юридичного комітету Сенату про відповідне рішення 3 травня. Двоє інших колишніх чиновнии Обами таки мають свідчити – це екс-виконувач обов’язків генерального прокурора Саллі Йєтс і колишній директор національної розвідки Джеймс Клеппер.

Райс стала центральною фігурою розслідування комітету, коли президент Дональд Трамп сказав, що вона, можливо, скоїла злочин, коли попросила аналітиків розвідки розкрити ім’я співробітника команди Трампа, згаданого у звіті розвідки. Райс сказала, що не зробила нічого поганого. Попри те, що вона була однією з головних чиновників Обами, які брали участь у минулорічному розслідуванні вторгнення російських спецслужб в США, демократи в комітеті відмовилися приєднатися до республіканців, щоб запросити Райс для надання свідчень.

Адвокат Райс Кетрін Реммлер повідомила, що Райс підтримує розслідування комітету, але Конгрес рідко звертається за свідченнями до радника з національної безпеки колишнього президента.

XS
SM
MD
LG