Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає українців не їздити до Лівії через складну ситуацію з безпекою


Міністерство закордонних справ України закликає українців утриматися від відвідування Лівії через складну ситуацію з безпекою в цій країні.

«У зв’язку зі складною безпековою ситуацією в Лівії, активною діяльністю на її території терористичних угруповань, зростанням кількості випадків вчинення насильницьких дій (збройних нападів, захоплення у заручники) щодо іноземних громадян, працевлаштованих у Лівії, у тому числі в місцевих медичних закладах, систематичними затриманнями в територіальних водах цієї країни морських суден, до складу екіпажів яких входять й українські моряки, МЗС України вкотре закликає громадян України утриматися від поїздок до Лівії, а тим, хто продовжує перебувати у згаданій державі, невідкладно залишити її територію», – йдеться у повідомленні МЗС.

Дипломати наголошують, що недотримання цих рекомендацій загрожує життю громадян, оскільки лівійські органи влади не спроможні гарантувати безпеку і правопорядок на всій території країни.

Родичів або знайомих громадян України, які наразі перебувають в Лівії, закликають повідомити МЗС контактні дані та місце перебування своїх близьких.

У разі необхідності отримання відповідної допомоги щодо виїзду з Лівії та повернення додому громадянам України радять звертатися до посольства України в Тунісі.

29 квітня Міністерство закордонних справ України повідомило, що перевіряє інформацію про затримання українського судна біля Лівії.

Напередодні агенція Reuters повідомила, що військово-морські сили Лівії затримали два судна, підозрювані у контрабанді нафти, нібито одне із суден – танкер «Рута» – було під українським прапором.

XS
SM
MD
LG