Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і Лондон повинні проявити стриманість – Туск


Голова Європейської ради Дональд Туск
Голова Європейської ради Дональд Туск

Голова Європейської ради Дональд Туск закликає всі учасників переговорів щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу утриматися від взаємних обвинувачень.

За словами Туска, це будуть надзвичайно складні переговори, і, якщо сторони почнуть сперечатися ще до їх початку, вони можуть стати просто неможливим.

«На мапу поставлені інтереси мільйонів людей по обидва боки Ла-Маншу», – сказав Туск 4 травня, ялова якого цитує агенція Associate Press.

Раніше у четвер голова Європарламенту Антоніо Таяні відкинув звинувачення британського прем’єра Терези Мей, що ЄС намагається вплинути на підсумки дострокових виборів у Британії.

3 травня Мей заявила, що ЄС намагається впливати виборчу кампанію за допомогою посилення риторики на адресу Лондона і спроб провалити переговори щодо виходу країни з ЄС.

18 квітня Мей попросила парламент оголосити дострокові вибори в країні – на три роки раніше від запланованого терміну. Вона пояснила це необхідністю збереження стабільності в період, коли країна почала переговори про вихід з Європейського союзу. За результатами виборів Мей – лідер консерваторів – сподівається зміцнити свої позиції.

Влітку 2016 року британці проголосували за вихід з Євросоюзу. Велика Британія приєдналася до європейської спільноти у 1973 році і стане першою країною, яка її залишить.

XS
SM
MD
LG