Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підозрює Арбузова в незаконному фінансуванні на суму 220 мільйонів гривень


Сергій Арбузов (л) на засіданні уряду України, 2014 рік
Сергій Арбузов (л) на засіданні уряду України, 2014 рік

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому першому віце-прем'єру Сергію Арбузову. Про це 5 травня інформує сайт ГПУ.

Як ідеться в повідомленні, ГПУ проводить досудове розслідування за фактами невиконання товариством з обмеженою відповідальністю «ЄСУ» умов приватизації «Укртелекому» щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення (ТМСП) та приватизації 92 % державного пакета акцій «Укртелекому» за заниженою вартістю.

«У кримінальному провадженні складено та в передбачений законом спосіб направлено повідомлення про підозру колишньому першому віце-премֹ’єр-міністру України Сергію Арбузову у вчиненні незаконного фінансування упродовж 2012 – 2013 років створення ТМСП за рахунок коштів державного бюджету України в сумі 220 мільйонів гривень за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України», – повідомили в ГПУ.

Як додали у відомстві, вирішується питання про оголошення Арбузова в міжнародний розшук та обрання йому судом запобіжного заходу.

У квітні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на акції «Укртелекому» та компанії «Трімоб».

Як заявляли силовики, від жовтня 2010 року по липень 2013 року тодішній президент України Віктор Янукович «за попередньою змовою з групою осіб», зокрема з прем’єром, міністром фінансів, службовими особами «Укртелекому», «зловживаючи своїм службовим становищем», організували фінансування за рахунок держбюджету будівництво телекомунікаційної мережі спецпризначення, «внаслідок чого заволоділи майном – державними коштами на загальну суму 220 мільйонів гривень».

XS
SM
MD
LG