Доступність посилання

ТОП новини

Суд зобов’язав ГПУ зареєструвати кримінальне провадження щодо видачі Аваковим нагородної зброї – ЗМІ


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Печерський райсуд Києва зобов’язав Генпрокуратуру України зареєструвати кримінальне провадження за фактами порушень міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим законодавства при врученні нагородної вогнепальної зброї. Про це йдеться в рішенні суду, отриманому журналістами, за заявою агенції «Українські новини».

Журналісти вказують, що в ході серії розслідувань про роздачу нагородної зброї з’ясували, що нагородження цивільних осіб міністром МВС Арсеном Аваковим «здійснювалося з порушенням ряду норм українського законодавства», додали в агенції.

«ГПУ зобов’язали провести розслідування викладених фактів у повному обсязі, як це передбачено чинним Кримінальним процесуальним кодексом. Суд відхилив аргументи представників ГПУ, які пояснили небажання реєструвати кримінальне провадження «не викладеними в повному обсязі елементами складу злочину», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що відповідне рішення ухвалила суддя Вікторія Бортницька ще 13 квітня.

Радіо Свобода звернулося із запитом до Генеральної прокуратури України з метою з’ясування, чи було відкрито прокуратурою кримінальне провадження за викладеними фактами стосовно законності видачі міністром МВС нагородної вогнепальної зброї, як йдеться у рішенні суду.

На початку року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що за час свого перебування на посаді вручив за заслуги 1322 одиниць зброї цивільним і службовцям за різні заслуги. Він вказав, що «гордий за кожного, кому вручив зброю».

Раніше він відмовився оприлюднювати дані про те, кому саме вручив нагородну зброю. Як з’ясували журналісти-розслідувачі, серед нагороджених були Олег Ляшко, Арсеній Яценюк, Андрій Парубій, Володимир Гройсман, Сергій Пашинський, телеведуча та дружина міністра інформаційної політики Яна Конотоп, а також багато інших посадовців. Повідомлялося, що в руки багатьох із нагороджених чиновників потрапили пістолети, автомати Калашникова і навіть кулемети.

XS
SM
MD
LG