Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заборонила в’їзд до України акторові Стівену Сіґалу


Президент Росії Володимир Путін і актор Стівен Сіґал (фото архівне)
Президент Росії Володимир Путін і актор Стівен Сіґал (фото архівне)

Служба безпеки України заборонила американському акторові та сценаристу Стівену Сіґалу в’їзд до України на п’ять років. Про це йдеться у відповіді СБУ за запит видання «Апостроф».

«Керуючись частиною 1 статті 13 закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та статтею 7 закону України «Про засади національної безпеки України» Службою безпеки України ухвалене рішення про заборону в’їзду до України зазначеній особі строком на 5 років», – йдеться в повідомленні.

У документі зазначено, що рішення такого характеру ухвалюються при наявності скоєння особою «суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його здійснення, яке суперечить інтересам гарантування безпеки України».

Восени минулого року президент Росії Володимир Путін надав російське громадянство Стівену Сіґалу.

Сіґал є одним із західних знаменитостей, які підтримують президента Росії, незважаючи на глибокі розбіжності у відносинах між Москвою і країнами Заходу. Актор неодноразово відвідував Росію, їздив у Грозний і в анексований Росією Крим.

У Стівена Сіґала є також сербське громадянство.

Сьогодні також стало відомо, що Служба безпеки України заборонила ще в березні в’їзд до України російській телеведучій, учасниці шоу Comedy Woman Катерині Варнаві.

XS
SM
MD
LG