Доступність посилання

ТОП новини

Кадиров: в Чечні немає людей нетрадиційної орієнтації


Голова Чечні Рамзан Кадиров
Голова Чечні Рамзан Кадиров

Голова Чечні Рамзан Кадиров заявляє, що «у чеченському суспільстві немає явища, іменованого нетрадиційною орієнтацією».

5 травня Кадиров зазначив, що заяв про утиски таких людей не надходило. «Якщо Захід від нас в ультимативній формі вимагає прийняти їх правила, щоб чоловіки одружувалися з чоловіками, а жінки з жінками, всиновлювали дітей, вчили їх цього ж, то це для нашого народу є неприйнятним», – зазначив він.

При цьому Рамзан Кадиров висловив готовність тісно співпрацювати з уповноваженим з прав людини Тетяною Москалькової щодо перевірки повідомлень про порушення прав людей з нетрадиційною орієнтацією у Чечні.

Раніше у п’ятницю президент Росії Володимир Путін пообіцяв Москальковій підтримати розслідування інформації про утиски геїв у Чечні.

У квітні російська «Нова газета» опублікувала розслідування про переслідування гомосексуалів у Чечні. Видання стверджувало, що в російській республіці без суду і слідства вбивають представників гей-спільноти, незаконно позбавляють їх свободи і катують. Влада Чечні звинуватила газету в наклепі, до редакції надійшли погрози.

У кінці квітня «Нова газета» поскаржилася до суду на те, що голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін не провів перевірку інформації про вбивства геїв на Північному Кавказі.

На зустрічі з Путіним голова Чечні Рамзан Кадиров заперечив інформацію видання. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремля немає підстав підозрювати Кадирова у брехні.

2 травня канцлер Німеччини Анґела Меркель висловила занепокоєння у зв'язку зі становищем сексуальних меншин у Чечні і попросила Путіна втрутитися в ситуацію навколо дотримання їхніх прав.

XS
SM
MD
LG