Доступність посилання

ТОП новини

Франція: в інтернеті оприлюднили листування штабу Макрона


Емманюель Макрон
Емманюель Макрон

Невідомі, які назвалися EMLEAKS, оприлюднили в інтернеті листування, а також деякі документи з електронних адрес співробітників передвиборного штабу кандидата на президента Франції Емманюеля Макрона. Витік інформації стався пізно ввечері у п’ятницю.

Посилання на документи виклала на своїй сторінці у «Твіттері» й організація WikiLeaks, що відома оприлюдненням документів із оточення керівництва провідних країн світу. У WikiLeaks спростовують причетність до зламу листування штабу Макрона, але заявили, що підтверджують достовірність файлів.

У штабі Емманюеля Макрона зазначили, що вся оприлюднена хакерами інформація – в межах закону, про жодні порушення чи зловживання не йдеться. У штабі заявили про «спробу дестабілізації демократії – на кшталт тієї, що сталася під час передвиборної кампанії у США».

У команді Емманюеля Макрона повідомили, що витік інформації, ймовірно, стався кілька тижнів тому, коли кілька співробітників штабу виявили злам їхніх службових і приватних електронних поштових скриньок.

7 травня у Франції відбудеться другий тур президентських виборів. Згідно з останніми даними, центрист Емманюель Макрон випереджає свою конкурентку – крайню праву Марін Ле Пен.

Про хакерську атаку на комп’ютери свого штабу заявляла минулого року Гілларі Клінтон, яка балотувалася на президента США й у підсумку програла Дональду Трампу. Клінтон звинувачувала у нападі Росію, хоч у самій Москві такі звинувачення спростовували. Конгрес США нині розслідує ймовірний вплив Росії на перебіг президентської кампанії.

XS
SM
MD
LG