Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Нігерії заявив про звільнення з полону «Боко Харам» 82 школярок-заручниць


Дівчатка, звільнені в жовтні 2016 року
Дівчатка, звільнені в жовтні 2016 року

Уряд Нігерії повідомив, що бойовики угруповання «Боко Харам» 6 травня відпустили 82 з понад 200 школярок, захоплених у 2014 році.

Урядовці, що говорили на умовах анонімності, заявили, що звільнення заручниць вдалося досягти шляхом переговорів. Досі незрозуміло, чи влада Нігерії заплатила викуп, чи погодилася звільнити захоплених бойовиків «Боко Харам» в обмін на свободу школярок.

Ці дівчатка були серед загалом 276 учениць, викрадених у квітні 2014 року пов'язаною із «Аль-Каїдою» екстремістською групою. Це сталося в середній школі в населеному пункті Чибок на півночі Нігерії.

57 дівчаток втекли з полону за кілька місяців після викрадення. Ще 21 полонянка була звільнена в жовтні 2016 року і в січні 2017 року, також ще кільком бранкам вдалося втекти.

Але навіть після останнього звільнення понад 100 учениць досі вважаються зниклими.

Село Чибок, звідки викрали дівчаток, є переважно християнським, і дівчатка, які не були мусульманками, були змушені прийняти іслам. Жертви викрадень, деякі з них у віці дев'яти років, за повідомленнями, були змушені вступати в шлюб з бойовиками «Боко Харам».

XS
SM
MD
LG