Доступність посилання

ТОП новини

У Великобританії анонсують показ фільму про Олега Сенцова


Олег Сенцов під час засідання у російському суді, липень 2015 року
Олег Сенцов під час засідання у російському суді, липень 2015 року

У Великобританії анонсують показ фільму «Процес» про українського режисера Олега Сенцова. Відповідна інформація оприлюднена на сайті фестивалю Sheffield Doc/Fest.

Повідомляється, що показ відбудеться 10 червня о 15:30 за місцевим часом.

«У 2014 році українського активіста і кінорежисера Олега Сенцова судили за нібито планування терористичного акту в Криму. Хоча свідчення проти нього були помилковими, було ясно, що його справа не отримає справедливого суду», – йдеться на сайті британського фестивалю.

У березні на фестивалі документального кіно Docudays UA відбувся показ фільму «Процес» про Олега Сенцова режисера Аскольда Курова. Перед показом фільму відбулася акція на підтримку кримчанина. Прем'єра зібрала аншлаг. Після цього відбулася дискусія, в якій, окрім режисера, брала участь сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням терористичної діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Сенцова й Кольченка політв'язнями.

XS
SM
MD
LG