Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані підтверджують загибель місцевого лідера «Ісламської держави»


Військовослужбовець афганського спецназу під час операції проти бойовиків у провінції Нанґархар, Афганістан, 11 квітня 2017 року
Військовослужбовець афганського спецназу під час операції проти бойовиків у провінції Нанґархар, Афганістан, 11 квітня 2017 року

В Афганістані в ході операції афганських і американських військових був убитий лідер місцевого осередку екстремістського угруповання «Ісламська держава» Абдул-Хасіб Лоґарі, повідомляють представники влади обох держав. Таким чином 7 травня вони підтвердили неофіційні повідомлення, що з’явилися ще 28 квітня.

За повідомленням, операцію здійснили минулого місяця у східній провінції Нанґархар.

За даними військових США й Афганістану, Лоґарі був організатором численних нападів бойовиків, зокрема атаки на госпіталь афганських збройних сил в Кабулі на початку березня, внаслідок якої загинули десятки людей.

Інформацію про загибель Абдул-Хасіба Лоґарі, який став очільником ісламістів у провінції Нанґаргар минулого року після загибелі свого попередника Хафіза Саїда внаслідок авіаудару США, підтвердив також президент Афганістану Ашраф Гані. У заяві, що з’явилася пізно ввечері 7 травня, вказано, що Лоґарі був убитий 10 днів тому, але «уряд хотів перевірити повідомлення і бути впевненим у його загибелі» перед тим, як оголошувати це публічно.

У середині квітня США вперше застосували найпотужнішу неядерну авіаційну бомбу в провінції Нанґаргар, де американські сили воюють проти пов’язаних з «Ісламською державою» бойовиків. За даними військових, внаслідок цього загинули 94 бойовики.

XS
SM
MD
LG