Доступність посилання

ТОП новини

Смуга холоду і дощів суне Україною із заходу на схід – синоптики


Холодний і дощовий атмосферний фронт рухається Україною із заходу на схід, повідомляють синоптики.

«Смуга хмар та дощів поступово рухається із заходу України на схід. Тому, у кого ще нема дощу, варто знайти будь-який привід і погуляти під чудовим сонечком. Бо вже скоро може піти дощ», – попереджає у Facebook Наталка Діденко.

«Завтра, 9 травня, прохолодна чи просто холодна погода охопить практично всю Україну. Температура повітря протягом дня коливатиметься в межах +10+16 градусів, на заході взагалі холоднеча, +8+12 градусів. І лише на півдні та на сході Луганщини ще побудуть +20 градусів. Дощі завтра – невеликі та періодичні. Тобто, тут тобі дощик, тут тобі прояснення», – прогнозує синоптик.

Фахівець також інформує про ймовірність заморозків у ранкові години 10 та 11 травня на заході, півночі, місцями у центральній частині країни та в Харківській області. Про заморозки попереджає і Держслужба України з надзвичайних ситуацій.

Станом на цю хвилину, за даними американського погодного сайту wunderground.com, у Львові похмуро і лише +8 градусів, у другій половині дня там обіцяють дощ. У столиці України значно тепліше, +20, але опівдні також дощитиме. Ще тепліше у Дніпрі та Харкові – понад +20, у цих містах і наступне похолодання, як вважають синоптики, не буде значним.

XS
SM
MD
LG