Доступність посилання

ТОП новини

Повстанці та члени їхніх родин розпочали евакуацію з передмістя Дамаска


Наслідки атаки самогубця в а передмісті Дамаска Барзе, лютий 2016 року
Наслідки атаки самогубця в а передмісті Дамаска Барзе, лютий 2016 року

Сотні повстанців і членів їхніх родин 8 травня розпочали посадку в автобуси, щоб залишити оточене урядовими силами передмістя сирійської столиці Дамаска Барзе. Це передбачає укладена з урядом Сирії угода, повідомили державні засоби інформації та моніторингові групи.

За даними державного телебачення, ці люди вирушають до контрольованої повстанцями провінції Ідліб на північному заході Сирії. Моніторингова організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» заявила, що близько 1500 людей, як очікується, залишать Барзе 8 травня, ще більше виїдуть із цієї місцевості в найближчі тижні.

Район Барзе, розташований на північному сході Дамаска, був місцем запеклих боїв між повстанцями і сирійською армією в останні місяці. Десятки тисяч людей, що живуть в оточених районах навколо Дамаска, Хомса і Алеппо, здалися після тривалих облог в обмін на гарантії безпечного переселення в контрольовані опозицією інші райони країни. Так само, за цими домовленостями, на підконтрольні урядові території переселяються проурядові мешканці міст і сіл, що перебувають в облозі сил повстанців.

XS
SM
MD
LG