Доступність посилання

ТОП новини

Голова Судацького меджлісу заявляє, що силовики побили і забрали його сина


Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу
Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу

В анексованому Криму голова Судацького районного меджлісу Ільвер Аметов заявляє, що контрольовані Росією силовики 8 травня обшукали його будинок, а також побили і вивезли у невідомому напрямку сина. Про це Аметов сказав у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«У мене вдома музей етнографічний і зброї дуже багато, починаючи з доби Середньовіччя і до сьогодні. Вони в музеї провели обшук, все перевернули. Сина старшого побили, одягли наручники і відвезли, куди – не знаю, сказали, що ввечері подзвонять», – сказав Аметов.

Вранці 8 травня голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв на своїй сторінці у Facebook написав, що у голови Судацького районного меджлісу Ільвер Аметова проводять обшук.

«Очевидно, нова хвиля репресій щодо членів Меджлісу», – написав Смедляєв.

У грудні 2015 року російські силовики також проводили обшук в будинку голови Судацького районного меджлісу.

Коментарів підконтрольних Росії силових відомств Криму з приводу обшуків і затримання поки що немає.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір»; цю заборону Москва нав’язує і в окупованому нею українському Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG