Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи на «Савур-Могилі» є провокацією напередодні Дня перемоги – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Вибухи на дорозі до меморіального комплексу «Савур-Могила», про які 8 травня заявили сепаратисти угруповання «ДНР», є провокацією напередодні Дня перемоги, заявив у коментарі проекту Радіо Свобода Радіо «Донбас.Реалії» речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко. Він зазначив, що вибух прогримів саме перед приїздом російських і місцевих журналістів.

«Вибух прогримів, за оперативними даними, за деякий час перед приїздом, власне, журналістів. Якраз їм і показали якусь вирву свіжу… що начебто це може бути українська ДРГ. Але жодного свідка, жодного свідчення цьому немає, тому ми вважаємо це яскравою провокацію напередодні такого свята», – сказав Лисенко.

Як заявив речник АТО, це «многоходовка», яку розпочав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, звинувативши Україну на офіційному рівні в недотриманні Мінських домовленостей.

Зокрема Лавров в інтерв'ю російському телеканалу «Мир» заявив, що «українські силовики регулярно влаштовують збройні провокації на лінії зіткнення на Донбасі, щоб не виконувати політичну частину мінських домовленостей».

8 травня російські і сепаратистські ЗМІ з посиланням на представників угруповання «ДНР» заявили про вибухи, що прогриміли на шляху до меморіального комплексу «Савур-Могила» на непідконтрольній владі України території Донеччини. Це нібито сталося перед тим, як там мав проїздити кортеж лідера угруповання «ДНР» Олександра Захарченка.

За повідомленнями, внаслідок вибухів ніхто не постраждав. Біля меморіального комплексу планувалися меморіальні заходи до Дня перемоги за участю лідера бойовиків.

Захарченко згодом заявив, що вибухнули шість пристроїв, закладених на дорозі, один розмінували, два не спрацювали. Лідер сепаратистів звинуватив владу України у вибухах «з метою залякування».

XS
SM
MD
LG