Доступність посилання

ТОП новини

Глава Судацького меджлісу: в ФСБ сказали, що мого сина відпустять до вечора


Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки, у тому числі в активістів кримськотатарського національного руху і членів Меджлісу кримськотатарського народу
Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки, у тому числі в активістів кримськотатарського національного руху і членів Меджлісу кримськотатарського народу

В анексованому Криму голова Судацького районного меджлісу Ільвер Аметов заявляє, що у російській ФСБ пообіцяли відпустити його затриманого сьогодні сина до вечора. Про це Аметов повідомив в коментарі проектові Радіо Свобода, сайтові Крим.Реалії.

«Подзвонив в ФСБ. Сказав, що мого сина якісь люди в масках відвезли в невідомому напрямку. Вони мені сказали, щоб я не турбувався: процедура пройде, перевірять і до вечора відпустять», – сказав Аметов.

Раніше сьогодні під час обшуку в будинку у голови Судацького районного меджлісу Ільвера Аметова російські силовики побили його сина і відвезли його в невідомому напрямку.

Коментарів підконтрольних Росії силових відомств Криму щодо обшуків і затримання поки що немає.

У грудні 2015 року російські силовики також проводили обшук в будинку голови Судацького районного меджлісу.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір»; цю заборону Москва нав’язує і в окупованому нею українському Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG