Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель наголошують на необхідності продовження роботи в «нормандському форматі»


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Анґела Меркель наголошують на необхідності продовження роботи в «нормандського формату», зокрема, з участю новообраного президента Франції.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента України, у перебігу телефонної розмови сторони також домовилися про подальший графік двосторонніх зустрічей на найвищому рівні.

Крім того, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі, і Порошенко наголосив на неприпустимості проведення будь-яких демонстрацій техніки під виглядом «парадів» на окупованих територіях Донбасу 9 травня.

За повідомленням, Порошенко і Меркель засудили напади на представників ОБСЄ та системні перешкоди в їхній роботі, також наголосили на важливості проведення розслідування і покарання винних в атаці на патруль ОБСЄ 23 квітня.

Співрозмовники наголосили на необхідності звільнення заручників, додають в Адміністрації президента.

Німецька сторона на цей час іще не повідомляла про цю розмову.

У так званому «нормандському форматі» відбуваються переговори про врегулювання на частині сходу України. Остання зустріч керівників держав «нормандського формату» – України, Німеччини, Франції і Росії – відбулася восени минулого року.

У Франції 7 травня 39-річний центрист Емманюель Макрон здобув переконливу перемогу у другому колі президентських виборів із більш ніж 66 відсотками голосів над ультраправою суперницею Марін Ле Пен.

XS
SM
MD
LG