Доступність посилання

ТОП новини

Поліція в Києві пропускає через металодетектори людей, які рухаються в бік площі Слави (трансляція)


9 травня. Київ
9 травня. Київ

Поліція пропускає через рамки металодетекторів людей, які зранку 9 травня рухаються в бік площі Слави на відзначення Дня перемоги над нацизмом. Спеціальні пристрої розміщені поруч із виходом із метро «Арсенальна», це за кількасот метрів від меморіального комплексу, до якого о 10:00 має прибути президент України Петро Порошенко.

Уздовж дороги до площі Слави також чергують багато представників Національної гвардії й поліції.

У День перемоги над нацизмом у Києві та інших містах України запланована хода під назвою «Безсмертний полк» – акція, яку проводять у Росії щороку у цей день. У Службі безпеки України заявили, що не мають підстав її заборонити, але правоохоронці вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб не допустити провокацій.

9 травня. Київ
9 травня. Київ

У Росії «Безсмертний полк» – це, за ідеєю, хода з портретами родичів, які брали участь у Другій світовій війні. Вона розпочиналася як громадська ініціатива, але впродовж останніх кількох років набрала більш офіційного змісту.

Нині організацією акції в Росії займається прокремлівський Загальноросійський народний фронт, після чого почали з’являтися повідомлення, що не всі учасники заходу приходять на нього добровільно. Портрети для участі в акції у Росії можна придбати в магазинах, тобто йдеться вже не про вшанування родичів, а про віддання шани будь-яким учасникам тієї війни.

Росія також сприяє організації акції «Безсмертний полк» у деяких країнах колишнього СРСР.

XS
SM
MD
LG