Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі призначили службове розслідування дій поліції під час масових заходів 9 травня


У Дніпрі керівник головного управління поліції в області вже призначив проведення службового розслідування дій поліції під час проведення масових заходів у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, повідомив на брифінгу начальник Дніпровського відділу поліції Андрій Бідило.

«Ми нічого приховувати не збираємось, є фото, є відео, є розстановка особистого складу. Результати службового розслідування покажуть, чи гідно вела себе поліція, чи правильно застосовувала спеціальні засоби», – сказав він, відповідаючи на запитання журналістів щодо перевищення службових повноважень співробітниками поліції під час затримання групи юнаків у центрі міста.

Бідило також повідомив, що у Дніпрі під час масових заходів цього дня поліція вилучила чотири ножі, три одиниці травматичної зброї, одну одиницю газової зброї, шість газових балончиків, балаклави тощо, а також в одного з учасників заходу було вилучено каністру з хімічною сумішшю «зі специфічним запахом».

За його словами, зараз триває експертиза вмісту вилученої 10-літрової ємності.

Він також поінформував, що каністру, а також ніж, газовий балончик та дві балаклави, поліція вилучила саме в затриманих у центрі міста юнаків.

«Ідучи на захід із таким арсеналом, люди не прийшли покладати квіти. Можливо, були інші цілі. Їм було запропоновано показати поклажу в рюкзаках, на це в нас є право, передбачене законом України «Про поліцію». Нам було відмовлено, чим були порушені законні вимоги співробітників поліції, тому вони були затримані, доправлені до райвідділу, де встановлені їхні особи, після цього їх було відпущено», – сказав Андрій Бідило.

Раніше громадський активіст Кирило Дороленко повідомляв, що затриманими в центрі міста були активісти громадської організації «Січ», які відмовлялись показати поліції вміст своїх наплічників. Пізніше Дороленко повідомив, що всіх затриманих відпустили.

Місцеві інтернет-видання виклали відео затримання активістів поліцією.

У вівторок у Дніпрі також сталась штовханина під час святкування 9 травня біля пам’ятника Вічної слави. Конфлікт спалахнув на підході до пам’ятника, під час проходження колони, організованої партією «Опозиційний блок», після того, як демобілізовані бійці АТО зажадали від організаторів ходи відмовитись від використання партійної символіки.

XS
SM
MD
LG