Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі депутат судиться з головою ОДА через неподання тим е-декларації


Костянтин Бриль
Костянтин Бриль

У Запорізькому окружному адміністративному суді розпочався суд за позовом депутата Верховної Ради з фракції «Блок Петра Порошенка» Вадима Кривохатька до голови Запорізької обласної адміністрації Костянтина Бриля. Кривохатько вимагає від суду визнати неподання електронної декларації протиправними та зобов’язати подати таку за 2015 рік. Позивач стверджує, що наразі порушені його права на доступ до інформації як члена парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Костянтин Бриль натомість заявляє, це СБУ йому заборонила оприлюднювати декларацію, бо він там теж працює. Водночас, на суді пояснити, яку саме посаду в лавах СБУ займає голова Запорізької ОДА, його захисник не зміг.

«Заняття посади голови обласної державної адміністрації або іншого місцевого органу влади не включено до державної таємниці», – зауважив адвокат депутата Сергій Сенько.

Наразі продовження засідання суду відтерміновано за клопотанням адвоката Костянтина Бриля до 24 травня, щоб захисник посадовця міг отримати офіційні відповіді з СБУ щодо займаної головою ОДА посади у лавах цього органу.

Про те, що СБУ наказала не розповідати про походження активів Бриля, сам він заявив журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і каналу «UA:Перший».

У СБУ у відповідь на запит програми «Схеми» заявили, що декларація голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля відсутня на сайті НАЗК, оскільки він проходить військову службу у Службі безпеки України. У відомстві запевнили, що голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль подав декларацію вчасно.

На сьогодні голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль – єдиний з голів облдержадміністрацій, чия електрона декларація відсутня у вільному доступі.

Згідно з інформаційною довідкою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, він є власником понад 40 соток землі та двох будинків на 625 і 282 квадратних метри в елітному поселенні Пуща-Водиця у Києві.

Дружина Костянтина Бриля Майя є власницею квартири площею 222 квадратні метри і гаража в центрі Києва, однокімнатної квартири під Києвом, а також мисливського будинку у Київській області.

XS
SM
MD
LG