Доступність посилання

ТОП новини

Лавров і Трамп зустрічаються у Білому домі


Сергій Лавров (Л) і Дональд Трамп (комбіноване фото)
Сергій Лавров (Л) і Дональд Трамп (комбіноване фото)

Голова МЗС Росії Сергій Лавров у Білому домі зустрічається з президентом США Дональдом Трампом.

Лавров прибув до США за кілька годин після того, як Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі, який вів розслідування щодо можливого втручання Росії у президентську кампанію у США.

Раніше в середу Лавров зустрівся з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном для обговорення ситуації щодо Сирії, України та інших питань.

За словами Тіллерсона, зустріч була шансом «продовжити діалог і обмін поглядами» після його візиту до Москви минулого місяця. Рекс Тіллерсон зазначив, що відносини з Росією необхідно відновлювати.

Сергій Лавров є найбільш високопоставленим російським чиновником, який матиме зустріч із Трампом від часу його вступу на посаду в січні цього року.

Під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв поліпшення відносин з Росією, але від часу вступу на посаду змінив риторику на більш традиційну для республіканців. Нині Трамп заявляє про підтримку зусиль НАТО з протидії військовій могутності та агресії Росії в Європі, від країн Балтії до України та Грузії.

Попри розбіжності щодо Сирії, вона залишається тією проблемою, щодо якої Росія і чиновники адміністрації Трампа декларують можливість працювати разом для перемоги над «Ісламською державою» та іншими екстремістськими групами.

Лавров прибуває до Вашингтона вперше від 2013 року. Він везе російський план припинення насильства в Сирії, після того, як цю угоду минулого тижня підтримали Іран і Туреччина.

XS
SM
MD
LG