Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачений у Росії в тероризмі українець Панов заявив, що не планував «доводити злочин до кінця»


Артур Панов
Артур Панов

Громадянин України Артур Панов, якого в Росії звинувачують у підготовці терористичного акту в Ростові-на-Дону, заявив, що «не збирався доводити злочин до кінця». Про це 11 травня повідомляє видання «Кавказский узел», кореспондент якого був присутній на засіданні Північно-Кавказького військового суду в Ростові-на- Дону 10 травня.

«На етапі суду я заявляв про те, що у мене справді була думка вчинити, можливо, злочин, але у мене не було впевненості в тому, що я доведу цей злочин до кінця, і я не планував його доводити. До кінця доводити не збирався, про що сказав слідчому», – цитує видання слова Панова.

На засіданні 10 травня Артур Панов знепритомнів, до суду була викликана швидка допомога. 3 травня Панов оголосив сухе голодування у СІЗО в Ростові-на-Дону, вимагаючи екстрадиції в Україну.

Як повідомляє «Кавказский узел», на засіданні не були присутні співробітники консульства України.

29 квітня блогер російського інтернет-видання «Фонтанка» повідомив про смерть Панова внаслідок серцевої недостатності. Це пізніше спростували в українському консульстві. Окрім того, Панов був особисто присутній на засіданні у своїй справі 2 травня.

19-річний Артур Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області після перетину українсько-російського кордону за підозрою у підготовці теракту в Росії. 14 лютого в Північно-Кавказькому військовому окружному суді міста Ростов-на-Дону почався судовий процес у його справі. Разом з Пановим на лаві підсудних опинився ростовський студент, якому інкримінують сприяння у «злочинній діяльності» українця. Під час судових засідань Панов частково визнав свою провину.

XS
SM
MD
LG