Доступність посилання

ТОП новини

В Одесу прибув черговий літак із пораненими військовими


Поранених військових доправили в Одесу з Дніпра, 11 травня 2017 року
Поранених військових доправили в Одесу з Дніпра, 11 травня 2017 року

На військовому летовищі в Одесі медики Військово-медичного клінічного центру Південного регіону і волонтери шпиталю зустріли черговий борт із 14 українськими військовими, пораненими в бойових діях на сході України. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, їх доставили з Дніпра.

«Нелегкий борт: п’ятеро бійців відразу доправили в реанімацію, питання щодо одного вирішується на консиліумі військових лікарів», – розповів Андрій Танцюра, одеський волонтер, який допомагає шпиталю з 2014 року.

Також із посиланням на лікарів він повідомив, що переважна більшість поранень – це мінно-вибухові травми. «У одного з хлопців – неповна травматична ампутація стопи», – зауважив Андрій Танцюра.

Деякі з поранених військових, які 11 травня прибули до Одеси, – морські піхотинці з-під Широкина й Водяного, що в секторі «М» під Маріуполем.

Як зазначає кореспондент Радіо Свобода, Військово-медичного клінічний центр Південного регіону (колишній 411-й військовий шпиталь в Одесі) розрахований на 675 ліжок.

В Одесу прибув черговий літак з пораненими бійцями АТО (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Загалом в Україні в системі військової медицини нараховується чотири Військово-медичні клінічні центри: Центрального регіону (у Вінниці), Західного регіону (у Львові), Північного регіону (в Харкові), Південного регіону (в Одесі). В Києві розташований Головний військовий клінічний госпіталь. Першими поранених із зони бойових дій на сході України приймають медичні заклади Дніпра – зокрема, лікарня імені Мечникова й військовий шпиталь.

XS
SM
MD
LG