Доступність посилання

ТОП новини

Працівники «АрселорМіттал Кривий Ріг» вийшли на акцію протесту і вимагають підвищення зарплати


Працівники металургійного комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг» проводять акцію протесту під стінами адміністрації, вимагаючи підвищення заробітної плати до 25-26 тисяч гривень (в доларовому еквіваленті до 1 тисячі доларів США). Таку саму вимогу висували працівники інших підприємств Кривого Рогу, виходячи на акції протесту з початку травня.

Як поінформував Радіо Свобода голова міської організації Незалежної профспілки гірників України Юрій Самойлов, на мітинг зібралось близько півтори тисячі робітників «АрселорМіттал Кривий Ріг» . За словами самих мітингувальників, якщо адміністрація підприємства не дослухається до їхніх вимог, наступним етапом акції може бути страйк і оголошення голодування.

В адміністрації підприємства Радіо Свобода підтвердили, що у четвер відбувся мітинг працівників комбінату, у якому, за даними адміністрації, взяла участь тисяча людей. Як поінформували в адміністрації, представники ініціативної групи мітингувальників наразі перебувають в адмінбудівлі, де тривають переговори з керівництвом підприємства. У переговорах, зокрема, бере участь виконувач обов'язки директора з фінансових питань Сергій Плічко.

У Кривому Розі в четвер також протестують шахтарі шахт «Фрунзе» та «Ювілейна», ПАТ «Євраз Суха балка», вимагаючи підвищення заробітних плат.

Відео місцевого видання «Перший криворізький».

XS
SM
MD
LG