Доступність посилання

ТОП новини

МЗС очікує на швидке завершення технічних процедур для надання Україні «безвізу»


У Міністерстві закордонних справ України розраховують на швидке завершення технічних процедур для надання Україні безвізового режиму.

У дипломатичному відомстві сподіваються на те, що українці отримають можливість здійснювати безвізові подорожі до ЄС вже цього літа.

«Шлях до цього історичного рішення був нелегким, водночас, він засвідчив, що спільними зусиллями Україна та ЄС здатні досягати найамбітніших цілей – забезпечити підвищення рівня життя наших громадян, щоб кожен українець мав можливість скористуватися перевагою безвізових подорожей Європою: це і усунення штучних бар’єрів для міжлюдських контактів, і розвиток ділових відносин, культурного та освітнього обміну», – йдеться у заяві МЗС України.

Сьогодні Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Сама церемонія підписання надання Україні безвізового режиму, як очікується, відбудеться 17 травня в Європейському парламенті у Страсбурзі.

Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і фактично «безвіз» набуде чинності орієнтовно 11 червня.

XS
SM
MD
LG