Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: детективи отримали повний доступ до реєстру е-декларацій


Національне антикорупційне бюро України 10 травня у повному обсязі отримало доступ до єдиного державного реєстру електронних декларацій чиновників.

Як повідомляє прес-служба бюро, детективи та аналітики НАБУ мають можливість опрацьовувати усі дані з реєстру через захищену криптографічними методами закриту мережу.

«Це значно спрощує та пришвидшує процедуру аналізу декларацій осіб, підслідних НАБУ, під час розслідувань кримінальних проваджень на предмет наявності в них ознак корупційних правопорушень», – зазначають у бюро.

У прес-службі відомства нагадують, що наразі детективи НАБУ розслідують понад 40 проваджень, розпочатих, у тому числі, за результатами перевірки електронних декларацій.

Єдиний реєстр електронних декларацій почав працювати восени минулого року. 17 листопада 2016 року НАБУ зареєструвало перші кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення на підставі аналізу відомостей, наведених у е-деклараціях.

У грудні минулого року директор НАБУ Артем Ситник заявляв, що НАЗК не дає НАБУ повного доступу до е-декларацій. Натомість у НАЗК заявили, що готові сприяти бюро у наданні доступу до електронних декларацій чиновників.

XS
SM
MD
LG