Доступність посилання

ТОП новини

Сили спецпризначення Іраку наблизилися до оточення старого міста в Мосулі


Боєць Федеральної поліції Іраку готується до пострілу по позиціях екстремістів, західна частина Мосула, 11 травня 2017 року
Боєць Федеральної поліції Іраку готується до пострілу по позиціях екстремістів, західна частина Мосула, 11 травня 2017 року

Війська сил спеціального призначення Іраку просунулися ближче до історичного старого міста в Мосулі, яке досі утримують бойовики екстремістського угруповання «Ісламська держава», і готуються до його повного оточення, повідомили іракські військові.

Нинішнє просування із західного боку через уже визволені промислові райони Мосула відбувається одночасно з наступом на утримувані екстремістами частини міста з півночі, повідомив генерал-лейтенант Збройних сил Іраку Самі аль-Араті.

Речник міжнародної коаліції під проводом США, яка допомагає урядовим силам Іраку і їхнім союзникам повітряними ударами по екстремістах, Джон Дорріан додав, що такий наступ із багатьох напрямків «створює для противника стільки проблем, що він не здатен на них усіх відреагувати».

За його словами, іракські сили за останній тиждень визволили від екстремістів понад 30 квадратних кілометрів території в Мосулі й поблизу міста.

Бої за визволення Мосула, що був найбільшим містом Іраку під контролем бойовиків від 2014 року, почалися ще в жовтні минулого року, до початку цього року була визволена частина міста на східному березі річки Тигр, відтоді триває операція визволення густо населеної західної частини. Найскладнішим, як очікують, буде саме визволення старого міста, з його вузькими щільно забудованими покрученими вуличками, де практично неможливо використати бойову техніку.

XS
SM
MD
LG