Доступність посилання

ТОП новини

Опозиціонер Навальний повернувся до Росії


З такою пов’язкою Навальний виходив в ефір свого Youtube-каналу до виїзду на лікування
З такою пов’язкою Навальний виходив в ефір свого Youtube-каналу до виїзду на лікування

Лідер опозиції Росії Олексій Навальний повернувся 11 травня з Барселони до Москви після операції, яка мала відновити зір пораненого після квітневого нападу ока. «Я в Москві (і не розумію, що ви зробили з погодою)», – зауважив Навальний у мережі мікроблогів Twitter, маючи на увазі невластивий травню холод у російській столиці.

Політик закликав продовжити підготовку до антикорупційних мітингів, які Навальний із симпатиками планує провести 12 червня в 147 містах Росії. Він наголосив, що накладена президентом Росії Володимиром Путіним заборона з 1 червня на масові акції в містах проведення футбольного Кубка конфедерацій не зупинить протестну активність.

26 березня Навальний був ініціатором антиурядових мітингів, які стали найбільшими в Росії за останні роки.

Політик зазнав хімічного опіку правого ока наприкінці квітня, коли зловмисник облив його «зеленкою», до якої міг бути домішаний інший компонент. Прихильники Навального визначили нападника як активіста провладної організації, але поліція не затримала цю особу. Навальний сказав після операції в клініці Барселони, що, за прогнозами лікарів, зір має повністю відновитися за кілька місяців.

XS
SM
MD
LG