Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: до сутичок у Дніпрі можуть бути причетні ще 15 осіб


Сутички в Дніпрі, 9 травня 2017 року
Сутички в Дніпрі, 9 травня 2017 року

Правоохоронці розглядають можливу причетність до інцидентів у Дніпрі 9 травня ще 15 осіб, повідомили представники обласної поліції та прокуратури 12 травня.

Як розповіли заступник прокурора Дніпропетровської області – начальник слідчого управління Роман Токар та начальник кримінальної поліції ГУНП в Дніпропетровській області Олег Грозь, наразі через заворушення затримали сімох людей. Усім їм – від 20 до 30 років, вони спортивної статури, дехто має досвід роботи в охоронних структурах.

Серед затриманих є і ті, хто організовував людей і безпосередньо передавав гроші за участь в акції, зазначив начальник кримінальної поліції ГУ НП в Дніпропетровській області Олег Грозь.

За попередніми даними слідчих, кожному із затриманих платили по 600 гривень за участь в акції і охорону учасників ходи.

Як повідомили правоохоронці, через заворушення 9 травня у Дніпрі п'ятьом особам уже повідомили про підозру, трьом – готується вручення підозри. Зараз у Соборному районному суді Дніпра вирішується питання про обрання запобіжного заходу шістьом затриманим. Одному із затриманих уже обрано запобіжних захід – утримання під вартою.

Як поінформували правоохоронці, вони проходять у справах за трьома статтями – хуліганство, масові заворушення та спричинення тілесних ушкоджень.

За словами правоохоронців, потерпілими у справі визнано 10 осіб. Вирішується питання про визнання потерпілою ще однієї людини.

У Дніпрі 9 травня під час ходи до Монументу слави представників Соціалістичної партії і партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності і поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала «швидка допомога». Загалом, за даними поліції, постраждали 14 людей.

10 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив керівника Нацполіції Дніпропетровщини Ігоря Репешка і призначив на його місце Віталія Глуховерю, який раніше обіймав посаду керівника Дніпровського інституту внутрішніх справ.

XS
SM
MD
LG