Доступність посилання

ТОП новини

Президент Киргизстану пропонує прокуратурі відкликати позов проти Радіо Свобода


Алмазбез Атамбаєв У березні заявив, що готовий судитися з киргизькою службою Радіо Свобода «в міжнародних судах»
Алмазбез Атамбаєв У березні заявив, що готовий судитися з киргизькою службою Радіо Свобода «в міжнародних судах»

Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв закликав генеральну прокуратуру країни відкликати позов до киргизької служби Радіо Свобода (Радіо Азаттик). Про це 12 травня повідомляє прес-служба Атамбаєва.

У повідомленні наголошується на «дотриманні основоположних принципів свободи слова і поваги до відповідальної журналістики» у Киргизстані.

«Радіо Свобода задоволене рішенням про відкликання позову до нашої киргизької служби. Радіо Азаттик відіграє важливу роль у медіа Киргизстану. Ми розраховуємо на продовження нашої місії із забезпечення точного, незалежного висвітлення новин у цій країні», – сказав президент Радіо Свобода Томас Кент.

У березні президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв заявив, що готовий судитися з киргизькою службою Радіо Свобода «в міжнародних судах» і поскаржитися на неї президентові США Дональдові Трампу, звинувачуючи журналістів у наклепі. Як сказав Атамбаєв, Радіо Азаттик – киргизька служба Радіо Свобода, – а також киргизький сайт Zanoza.kg вчинили на нього наклеп, повторивши заяви опозиційної партії «Ата-Мекен» («Батьківщина») після арешту лідера партії Омюрбека Текебаєва.

Звинувачення Атамбаєва стосувалися повідомлень про твердження партії «Ата-Мекен» 1 березня про те, що прокуратура Киргизстану домоглася арешту її лідера Текебаєва, щоб не дати йому оприлюднити нібито документи про те, що вантаж турецького транспортного літака, який розбився в січні біля аеропорту Бішкека, призначався Атамбаєву і його дружині. Водночас, повідомивши про це твердження, Радіо Свобода також повідомило і про заперечення речника Атамбаєва, який назвав заяви опозиції «брехнею».

Радіо також повідомляло і про позицію Міністерства закордонних справ Киргизстану, яке теж заперечило заяви опозиції, і про твердження МЗС, що, як заявили в Бішкеку, ці заяви опозиції заперечив і посол Туреччини в Киргизстані.

XS
SM
MD
LG