Доступність посилання

ТОП новини

Офіс Лутковської: омбудсмен Росії заявляє, що в СІЗО українець Сущенко мав 9 зустрічей


Роман Сущенко, який з вересня минулого року перебуває під вартою в Росії
Роман Сущенко, який з вересня минулого року перебуває під вартою в Росії

В офісі уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської заявляють про отримання від російського омбудсмена Тетяни Москалькової результатів моніторингу дотримання прав утримуваного в Росії українця, журналіста Романа Сущенка.

Як мовиться у листі Москалькової, станом на квітень Сущенко, перебуваючи в СІЗО, провів дев’ять зустрічей.

«У ході перевірки встановлено, що Сущенку за час утримання в СІЗО-2 надали дев’ять побачень, вісім із них зі співробітником консульського відділу посольства України і Росії і одне – з дружиною», – мовиться у листі, датованому 21 квітням, який сьогодні оприлюднив офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Крім того, російський омбудсмен зазначає, що вся кореспонденція, в тому числі з консульства України в Парижі і в Москві, надана Сущенкові.

У листі також вказується, що у Сущенка скарг та претензій до адміністрації слідчого ізолятора немає.

​ФСБ Росії 30 вересня минулого року у Москві затримала кореспондента агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, які є державною таємницею».

Кримінальну справу порушено за статтею «шпигунство». З вересня минулого року журналіст перебуває під вартою.

Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона також називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

XS
SM
MD
LG