Доступність посилання

ТОП новини

Слободян: чимало російських журналістів, яких не пустили в Україну на «Євробачення», не мали публікацій в ЗМІ


Олег Слободян
Олег Слободян

Проаналізувавши причини відмови в’їзду в Україну російським журналістам, Державна прикордонна служба виявила, що багато з них не публікували матеріали у відкритих джерелах ЗМІ. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив речник голови відомства Олег Слободян.

«Коли ми аналізували діяльність тих чи інших російських журналістів, багато із них не мали жодної публікації у відкритих джерелах ЗМІ. Виникає питання: що їм робити і що їм писати на території України про Євробачення? На підставі аналізу усього масиву інформації цим громадянам і було відмовлено в перетині кордону України», – зазначив Слободян.

За словами речника, висновок щодо кожного окремого журналіста Державна прикордонна служба формувала на підставі інформації, яку, зокрема, надавали Міністерство зовнішніх справ, Служба безпеки України і Національна поліція.

7 травня прикордонники не пропустили та заборонили в’їзд в Україну на 3 роки двом російським журналістам, які раніше незаконно відвідували анексований Росією український Крим.6 травня в Україну не пустили акредитованого на «Євробачення» фотокореспондента МІА «Россия сегодня» Раміля Ситдикова.

Влада України раніше заборонила на три роки в’їзд призначеній у Росії учасниці «Євробачення» Юлії Самойловій, бо вона 27 червня 2015 року виступала у Криму, порушивши українське законодавство – вона потрапила на окупований півострів із боку Росії, не через дозволені Україною пункти пропуску, і без належного дозволу українських органів.

Церемонія відкриття «Євробачення-2017» відбулась 7 травня, фінал конкурсу пройде 13 травня.

НА ТЕМУ «ЄВРОБАЧЕННЯ-2017»:

(Репетиція пісні «Time» українського гурту O.Torvald напередодні відкриття Євробачення)

(Офіційне відео пісні Time гурту О.Тorvald, який представлятиме Україну на «Євробаченні-2017»)

У проморолику «Євробачення-2017» показали український Крим

Фоторепортаж: У столиці відкрилася фан-зона «Євробачення» – Eurovision Village

XS
SM
MD
LG