Доступність посилання

ТОП новини

Росія: правоохоронці Чечні заявили, що не отримували даних про переслідування геїв


Руслан Алханов (на фото на параді 9 травня 2015 року у Грозному) нічого не знає, щоб у Чечні потерпали від переслідування геї
Руслан Алханов (на фото на параді 9 травня 2015 року у Грозному) нічого не знає, щоб у Чечні потерпали від переслідування геї

У Росії в міністерстві внутрішніх справ республіки Чечні на Північному Кавказі заявили, що до правоохоронних органів республіки не надходили дані про переслідування гомосексуалів на її території.

Голова місцевого МВС Руслан Алханов, якого цитують агентства, заявив, що твердження про затримання понад 160 чоловіків і вбивство 50 з них «не має під собою ніякого ґрунту і надумане».

За його словами, також ніхто не звертався на «телефон довіри».

Він назвав повідомлення засобів інформації і правозахисників про переслідування геїв у Чечні спробою дискредитувати республіку в очах громадськості.

Раніше в Москві Басманний суд відмовився розглядати скаргу видання «Нова газета» на бездіяльність голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна після повідомлень про затримання і вбивства гомосексуалів у Чечні.

На початку травня голова республіки Рамзан Кадиров заявляв, що «в чеченському суспільстві немає самого явища, яке називають нетрадиційною орієнтацією».

Іще раніше президент Росії Володимир Путін обіцяв підтримати розслідування інформації про придушення геїв у Чечні.

«Нова газета» наприкінці квітня поскаржилася до суду через те, що Слідчий комітет Росії не здійснив перевірки інформації про вбивства і переслідування геїв на Північному Кавказі, яку це видання оприлюднило на початку квітня. Тоді влада Чечні звинуватила газету в наклепі, до редакції надійшли погрози.

Правозахисники, а також низка західних країн вимагають від російської влади ретельно вивчити повідомлення про переслідування геїв на території Чечні.

XS
SM
MD
LG