Доступність посилання

ТОП новини

Запуск у КНДР ракети не становив загрози Росії – міністерство оборони


Пуск балістичної ракети в КНДР, ілюстративне фото
Пуск балістичної ракети в КНДР, ілюстративне фото

Російська система попередження про ракетний напад виявила пуск балістичної ракети з території Північної Кореї близько 23:30 13 травня, жодної небезпеки для Росії цей пуск не становив, повідомила 14 травня державна інформагенція «РИА Новости» з посиланням на міністерство оборони Росії (сайт російського оборонного відомства такої інформації не містить).

За цими даними, траєкторія польоту мала напрямок від російського кордону і на значній відстані, ракета впала в 500 кілометрах від території Росії, весь політ тривав 23 хвилини.

О 5:28 за місцевим часом у неділю (це 23:28 суботи за київським часом) Північна Корея провела пуск ракети зі свого західного узбережжя з повіту Кусон провінції Пхенан-Пукто. Ракета пролетіла близько 800 кілометрів і впала в Японському морі на відстані близько 400 кілометрів на схід від Корейського півострова.

Білий дім оприлюднив заяву, в якій ідеться, що президент США Дональд Трамп «не може собі уявити, що Росія задоволена» останнім ракетним випробуванням Північної Кореї.

«З ракетою, яка впала так близько до російської території, ближче до Росії, ніж до Японії, президент не може собі уявити, що Росія задоволена», – йдеться в заяві Білого дому, який також закликав до «набагатожорсткіших санкцій» щодо Пхеньяна.

Президент Росії Володимир Путін і голова КНР Сі Цзіньпінь висловили стурбованість через зростання напруженості на Корейському півострові після того, як Північна Корея 14 травня запустила балістичну ракету. Про це за лаштунками візиту Путіна до Пекіна заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Китай закликав до «стриманості», попередивши про небезпеку ескалації напруженості в регіоні.

Ядерна програма та балістичні випробування в КНДР заборонені ООН.

XS
SM
MD
LG