Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі оперують 27-річного цивільного, тяжко пораненого під час обстрілу в Авдіївці


Одна із найвідоміших світлин з міста Авдіївка, яке впродовж місяців залишається на лінії вогню з боку підтримуваних Росією сепаратистів
Одна із найвідоміших світлин з міста Авдіївка, яке впродовж місяців залишається на лінії вогню з боку підтримуваних Росією сепаратистів

До обласної клінічної лікарні імені Мечникова у Дніпрі доправили цивільного, пораненого під час обстрілів у суботу в зоні АТО. Про це Радіо Свобода повідомили в лікарні імені Мечникова.

За даними з лікарні, 27-річний чоловік зазнав складних поранень внаслідок влучання снаряду в житловий будинок в Авдіївці, де на місці загинуло четверо людей.

Як розповіли в лікарні, операція триває багато годин поспіль. Лікарі поки не дають жодних прогнозів.

«Його вдалося трохи стабілізувати, але в нього такі пошкодження головного мозку, які вважаються зазвичай несумісними з життям. Він зараз перебуває в операційній, вже багато годин. Він надійшов учора ввчері, а сьогодні ми його взяли на операцію, адже вчора він був у термінальному стані, його не можна було оперувати», – розповіли в лікарні.

За даними медиків, одним бортом із цивільним до лікарні з-під Авдіїївки був доправлений також один військовий з украй тяжким наскрізним пораненням в голову. Військового вже прооперували.

13 травня під час артилерійського обстрілу житлових кварталів Авдіївки четверо цивільних місцевих жителів загинули, один зазнав тяжкого поранення. Представники української влади звинувачують у цьому обстрілі угруповання «ДНР», бойовики кажуть про відповідальність українських військових.

Внаслідок обстрілу сиротами залишилися двоє дівчаток, 4 і 7 років. Старша з них, Євгенія, останні два роки не жила в Авдіївці, повідомила речниця поліції Донеччини Наталія Шиман.

«Вона інвалід дитинства, їй потрібен постійний нагляд кардіологів, тому з мамою та старшим братом вони виїхали до Києва. Родина приїхала лише на вихідні, щоб глянути – як там дім. Женіному брату 25 років (за даними кореспондента Радіо Свобода – 27 – ред.), він у тяжкому стані, але, слава Богу, живий», – написала у Facebook Наталія Шиман.

Представники влади узгодили питання про опіку над молодшою дитиною загиблих 13 травня цивільних жителів Авдіївки. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Чотирирічну дівчинку забирає до себе її 56-річна бабця. Із опікою над семирічною дівчинкою питання ще узгоджується. Узгодили питання про забезпечення родин матеріальною допомогою», – вказав Жебрівський.

XS
SM
MD
LG