Доступність посилання

ТОП новини

Росія: на мітингу проти знесення будинків у Москві затримали 2 людини, одного чоловіка звільнили


Учасники мітингу проти «реновації» у Москві, 14 травня 2017 року
Учасники мітингу проти «реновації» у Москві, 14 травня 2017 року

Під час мітингу проти планів провести так звану «реновацію» житла у Москві було затримано дві людини, повідомляє 14 травня російський правозахисний портал «ОВД-Инфо». За його даними, одного затриманого вже звільнили. Очікується, що невдовзі відпустять й іншого, йдеться в повідомленні неурядової організації.

Раніше сьогодні поліція вивела з мітингу у центрі Москви опозиціонера Олексія Навального разом з сім’єю, але їх не стали затримувати.

Як передає російська служба Радіо Свобода, сьогодні на мітингу проти «реновації» протестувальники ухвалили резолюцію з вимогою до влади відхилити законопроект про знесення старих будинків у російській столиці. Також протестувальники висловили недовіру меру Москви Сергію Собяніну і звинуватили його, зокрема, в «розвалі столиці», «нищенні медичних і освітніх установ», та «руйнуванні історії та обличчя міста».

Водночас міський голова Москви Сергій Собянін пообіцяв «уважно» поставитися до «змістовних заяв», які прозвучали сьогодні на мітингу, про що написав на своїй сторінці в мережі «ВКонтакте».

У мітингу проти «реновації» в Москві, за різними оцінками, взяли участь від 5 до 80 тисяч людей. Вони вимагали від влади не допустити ухвалення закону про знесення старих будинків, який, на думку протестувальників, порушує їхнє конституційне право на приватну власність.

Програма зі знесення понад чотирьох тисяч будинків, які влада Москви вважає аварійними, викликала невдоволення багатьох жителів російської столиці. На так звану «реновацію» мерія виділила майже 100 мільярдів рублів. Також влада російської столиці розробила законопроект, який не дозволить оскаржити знесення будинку в суді, якщо більшість мешканців підтримають таке рішення. Наразі цей законопроект розглядає Держдума. Документ вже пройшов перше читання.

XS
SM
MD
LG