Доступність посилання

ТОП новини

КНДР заявляє, що випробувала новий тип ракет


Трансляція повідомлення про один із північнокорейських ракетних запусків у сусідній Південній Кореї, на вокзалі в Сеулі (фото архівне)
Трансляція повідомлення про один із північнокорейських ракетних запусків у сусідній Південній Кореї, на вокзалі в Сеулі (фото архівне)

Північна Корея оприлюднила повідомлення про свій останній ракетний пуск, зафіксований спостерігачами 14 травня. За повідомленням офіційної агенції ЦТАК, у КНДР відбулися успішні випробування нового типу ракет середнього і далекого радіусу дії. Пхеньян попередив США, що вони перебувають у «прицільній дальності» для удару.

Також КНДР заявляє, що випробування мало на меті перевірити здатність нести «важку ядерну боєголовку».

Випробування в Північній Кореї балістичної ракети у ранкові години 14 травня викликало міжнародний резонанс. Стурбованість черговим випробуванням Північною Кореєю балістичної ракети висловили ЄС та НАТО.

Раніше Білий дім оприлюднив заяву, в якій ідеться про те, що президент США Дональд Трамп «не може уявити, що Росія задоволена» останнім ракетний випробуванням Північної Кореї.

За даними влади Південної Кореї та Японії, запущена військовими КНДР балістична ракета подолала понад 700 кілометрів за півгодини і досягла висоти понад дві тисячі кілометрів, перш ніж упасти в Японському морі. Це означає, що в разі пуску за оптимальною траєкторією вона може бути здатна подолати відстань у 4000–4500 кілометрів і, зокрема, дістатися американських баз на острові Гуам.

Ядерна програма та балістичні випробування для КНДР заборонені Радою безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG