Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України радить не їхати до Ємену через ситуацію з безпекою


У випадку надзвичайної ситуації громадян України закликають невідкладно звертатися до посольства України в Саудівській Аравії
У випадку надзвичайної ситуації громадян України закликають невідкладно звертатися до посольства України в Саудівській Аравії

Міністерство закордонних справ України рекомендує утриматися від поїздок до Ємену через активізацію терористичної діяльності і спалах епідемії холери.

«У зв’язку із загостренням ситуації з безпекою в Єменській Республіці, активізацію терористичної діяльності, спалах епідемії захворювання на холеру рекомендуємо громадянам України утриматися від поїздок до Ємену, а тим, хто все ще перебуває в цій країні, найближчим часом залишити її територію», – мовиться в повідомленні департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України.

У випадку надзвичайної ситуації, загрози життю і здоров’ю громадян України закликають невідкладно звертатися на «гарячу лінію» посольства України в сусідній Саудівській Аравії за телефоном: +966505220193 чи електронною поштою: emb_sa@mfa.gov.ua.

У повідомленні в Twitter департаменту консульської служби МЗС йдеться про те, що в єменському місті Сана запровадили надзвичайний стан через епідемію холери.

Внаслідок дворічного конфлікту між повстанцями Хуті, підтримуваними Іраном, і коаліцією під проводом Саудівської Аравії в Ємені загинули щонайменше десять тисяч людей, голод і хвороби поширені в країні.

За даними ООН, близько 19 мільйонів людей, або дві третини населення країни, потребують негайної допомоги.

XS
SM
MD
LG