Доступність посилання

ТОП новини

Князєв: троє поліцейських Дніпропетровщини відсторонені на час розслідування подій 9 травня


Під час сутичок у Дніпрі 9 травня 2017 року
Під час сутичок у Дніпрі 9 травня 2017 року

Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявляє, що троє поліцейських Дніпропетровщини відсторонені від служби на час розслідування інцидентів 9 травня.

За його словами, матеріали щодо їхніх дій направлені до прокуратури для надання правової оцінки.

Сергій Князєв зазначив, що комісія Нацполіції надала первинні відомості про хід службового розслідування подій 9 травня у місті Дніпро.

У поліції повідомляють, що, згідно з цими відомостями, троє поліцейських полку поліції особливого призначення главку поліції Дніпропетровщини вчиняли протиправні дії, які мають ознаки кримінальних правопорушень.

Прокуратура Дніпропетровської області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами подій, що відбулися 9 травня у Дніпрі під час проведення святкових заходів із нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Щодо подій 9 травня у Дніпрі відкрите провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України – хуліганство, масові заворушення та спричинення тілесних ушкоджень.

У Дніпрі 9 травня під час ходи до Монументу слави представників Соціалістичної партії і партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності і поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, потерпіли кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала «швидка допомога». Загалом, за даними поліції, потерпіли 14 людей.

За наслідками тих подій були звільнені з посад керівники управлінь Національної поліції України у Дніпропетровській області і в місті Дніпрі.

XS
SM
MD
LG