Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ заявляють, що Трамп на зустрічі з Лавровим розкрив секретну інформацію


Зустріч президента США Дональда Трампа (л) і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова в Білому домі, 10 травня 2017 року
Зустріч президента США Дональда Трампа (л) і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова в Білому домі, 10 травня 2017 року

Кілька американських засобів інформації повідомили, що президент США Дональд Трамп розкрив міністрові закордонних справ Росії секретну інформацію під час зустрічі минулого тижня, і це потенційно ставить під загрозу джерело розвідки щодо угруповання «Ісламська держава».

Білий дім заперечив звинувачення, опубліковані у виданні Washington Post, інформагенції Reuters та інших засобах інформації 15 травня. Але демократи в Конгресі і деякі республіканці назвали ці дані «тривожними», «небезпечними» і «безрозсудними».

Мас-медіа, посилаючись на анонімних чиновників, повідомили, що інформація, яку Трамп передав міністрові закордонних справ Росії Сергієві Лаврову і послу Росії Сергію Кисляку 10 травня, була надана партнером США, який не давав Вашингтону дозволу ділитися цим матеріалом із Москвою. Такі дії Трампа, стверджують джерела, ставить під загрозу союзника, який має доступ до внутрішніх процесів в угрупованні «Ісламська держава».

Після того, як повідомлення про ймовірний витік з’явилися в пресі, держсекретар США Рекс Тіллерсон і радник з національної безпеки Герберт Раймонд МакМастер опублікували заяву, у якій відкидають порушення. «Не обговорювалося жодних розвідувальних джерел або методів і не були розкриті жодні військові операції, які б не були відомі публічно», – наголосили високопосадовці адміністрації Трампа.

XS
SM
MD
LG