Доступність посилання

ТОП новини

Шевченко: кіберполіція виконуватиме рішення про блокування доступу до низки російських сайтів


Директор департамену комунікацій МВС України Артем Шевченко
Директор департамену комунікацій МВС України Артем Шевченко

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявляє, що департамент кіберполіції Національної поліції України виконає рішення про блокування доступу до низки російських інтернет-ресурсів.

«Щодо заборони російських соцмереж. Департамент кіберполіції Національної поліції України обов’язково виконуватиме відповідне рішення у межах свої повноважень і компетенцій. Відповідно ось до цього рішення РНБО. Давно пора», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Водночас голова Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко в коментарі агенції «Інтерфакс-Україна» заявив, що здійснення блокування російських сайтів, що потрапили під санкції, українськими провайдерами наразі неможливе технічно. За його словами, для реалізації блокування провайдерам може знадобитися час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміну топології мережі.

Сьогодні стало відомо, що президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, що передбачає застосування нових санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. У списку 468 юридичних осіб – зокрема, сервіси «Яндекс», соцмережі «ВКонтакте», «Однокласники», сайти Mail.Ru Group, антивірусні компанії «Лабораторія Касперського» і DrWeb. Економічні санкції також запроваджуються проти найбільших російських телекомпаній: «ТВ Центр», РБК, ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Звезда», ТНТ, РЕН-ТВ, ОТР.

Згідно з указом, інтернет-провайдери зобов’язані заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів.

Крім того, санкції запроваджуються проти 1228 фізичних осіб: громадян України, Росії й інших держав. Термін дії обмежень – від одного до трьох років. Документ набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

XS
SM
MD
LG