Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вирішив закрити свої офіційні сторінки в соцмережах «Одноклассники» і «Вконтакте»


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко вирішив закрити свої офіційні сторінки в російських соціальних мережах «Одноклассники» і «Вконтакте».

«Українські інтернет-провайдери мають припинити надавати доступ до «Вконтактє», «Однокласники», «Яндекс» та інших російських сервісів. Всі офіційні сторінки Президента в цих сервісах буде закрито. Закликаю всіх співвітчизників негайно вийти з російських серверів з міркувань безпеки», – повідомив Порошенко у цих соціальних мережах.

Він пояснив, що його команда використовувала сторінки в деяких російських соцмережах із метою впливу на опонентів і контрпропаганди, оскільки гібридна війна вимагає адекватних відповідей на виклики.

Сьогодні стало відомо, що Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, що передбачає застосування нових санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. У списку 468 юридичних осіб – зокрема, сервіси «Яндекс», соцмережі «ВКонтакте», «Однокласники», сайти Mail.Ru Group, антивірусні компанії «Лабораторія Касперського» і DrWeb. Економічні санкції також запроваджуються проти найбільших російських телекомпаній: «ТВ Центр», РБК, ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Звезда», ТНТ, РЕН-ТВ, ОТР.

Згідно з указом, інтернет-провайдери зобов’язані заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів.

Крім того, санкції запроваджуються проти 1228 фізичних осіб: громадян України, Росії й інших держав. Термін дії обмежень – від одного до трьох років. Документ набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

Водночас голова Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко заявив, що здійснення блокування російських сайтів, що потрапили під санкції, українськими провайдерами наразі неможливе технічно. За його словами, для реалізації блокування провайдерам може знадобитися час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміну топології мережі.

XS
SM
MD
LG