Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС України назвали «верхом цинізму» заяву Москви щодо блокування інтернет-ресурсів


У Міністерстві закордонних справ України назвали «верхом цинізму» заяву зовнішньополітичного відомства Росії щодо блокування російських інтернет-ресурсів і соціальних мереж.

«Агресор, який всупереч всім нормам окупував Крим і веде війну на Донбасі, говорить про право і мораль. Верх цинізму», – написала речниця МЗС України Мар’яна Беца у twitter-і.

Коментуючи нові санкції України щодо російських і проросійських фізичних і юридичних осіб, зокрема російських соцмереж, у Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що Україна наближається до «авторитарної держави».

У заяві російського відомства стверджувалося, що «київський режим, побоюючись найменших ознак інакодумства у країні, … семимильними кроками рухається до побудови авторитарної держави, в якій свобода слова і безперешкодний доступ до інформації зазнають суворих обмежень».

У Москві також заявили про «наплювацьке ставлення влади України до будь-яких міжнародних норм права і моралі, до своїх зобов’язань у сфері захисту прав і свобод людини».

Росія відома тим, що в ній, за чинним законодавством, регулярно блокується доступ до окремих інтернет-сторінок чи цілих сайтів, вміст яких влада вважає шкідливим для себе. Через ці та інші численні порушення прав людини правозахисники і західні держави звинувачують владу Росії в авторитаризмі, у придушенні інакодумства і громадянського суспільства.

Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, що передбачає застосування нових санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. У списку 468 юридичних осіб – зокрема, сервіси «Яндекс», соцмережі «ВКонтакте», «Однокласники», сайти Mail.Ru Group, антивірусні компанії «Лабораторія Касперського» і DrWeb. Економічні санкції також запроваджуються проти найбільших російських телекомпаній: «ТВ Центр», РБК, ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Звезда», ТНТ, РЕН-ТВ, ОТР.

Згідно з указом, інтернет-провайдери зобов’язані заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів.

Крім того, санкції запроваджуються проти 1228 фізичних осіб.

XS
SM
MD
LG