Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: Трамп не пропонував Комі припинити розслідування щодо Флінна


Джеймс Комі та Дональд Трамп
Джеймс Комі та Дональд Трамп

Білий дім 16 травня заперечив повідомлення американських засобів інформації, нібито президент США Дональд Трамп пропонував колишньому директору ФБР Джеймсу Комі припинити розслідування зв’язків із Росією колишнього президентського радника з національної безпеки Макла Флінна.

«У той час, як президент неодноразово висловлював думку про те, що генерал Флінн – порядна людина, яка служила нашій країні і захищала її, президент ніколи не просив ані Джеймса Комі, ані інших людей припинити будь-яке розслідування, в тому числі розслідування щодо Майкла Флінна», - йдеться в заяві Білого дому.

Раніше 16 травня видання New York Times, інформагенції Reuters, AP та інші ЗМІ повідомили про існування пам’ятної записки авторства Комі, яку він написав після зустрічі з президентом в Овальному кабінеті в лютому, на наступний день після того, як із посади президентського радника був звільнений Макл Флінн.

За словами Комі, він не відреагував на це побажання президента, погодившись лише з оцінкою людських якостей Флінна. Згодом Комі ознайомив зі своєю запискою найближчих помічників.

Американські законодавці заявили, що їм необхідно ознайомитися з пам’ятною запискою, складеною колишнім директором ФБР, якщо вона справді існує. За словами юристів, така заява президента може розглядатися як спроба перешкоджання правосуддю.

Флінн пропрацював в адміністрації Трампа менш ніж місяць – 24 дні, – перш ніж Трамп змусив його до відставки з посади радника з нацбезпеки в лютому через те, що він сказав неправду про свої контакти з послом Росії у США після обрання Трампа, але до його інавгурації.

XS
SM
MD
LG